Kérjük, támogassa munkánkat!

Unisono Művészeti Egyesület

Az Egyesület célja a magyar és az egyetemes művészeti hagyományok ápolása, megőrzése. Az iskolarendszerű művészetoktatás segítése, különös tekintettel a tehetséggondozásra. Új művészeti értékek létrehozása, az örkényi Cziffra György Művészeti Iskola működésének hatékony segítése.

Az Egyesület az alábbi tevékenységeket végzi:

  • A kiemelkedő tehetségek pályára irányítása;
  • Kulturális rendezvények, koncertek, művészeti rendezvények és fesztiválok szervezése, amelyek elősegítik a magyar és egyetemes kulturális hagyományok ápolását, segítenek a klasszikus és modern művészetek megértésében, hasznos és értelmes időtöltést biztosítanak a látogatóknak, valamint előmozdítják a székhely település és a környező települések kulturális életének fejlődését.
  • Elősegíti a hátrányos helyzetű, tehetséges növendékek oktatását, esélyegyenlőségét a művészetoktatásban. Ezt elsősorban pedagógiai, rendezvényszervezői tevékenységével, valamint a művészeti tevékenységhez kapcsolódó eszközök biztosításával éri el.
  • Művészeti oktatás, nevelés, képesség-fejlesztés, valamint a kulturális és művészeti örökség megóvása és terjesztése az alábbi eszközökkel: a kulturális és művészeti örökség megóvása, az oktatáshoz szükséges eszközök beszerzése, hangszerek vásárlása, tánckellékek beszerzése (fellépő ruhák, cipők, kiegészítők), hangszerek és eszközök karbantartása, az iskola növendékei, együttesei fellépéseinek szervezése,
  • A zene és a művészetoktatás működési feltételeinek javítása
  • Kapcsolatok kiépítése külföldi művészetoktatási intézményekkel;
  • Anyagi hozzájárulás zenei táborok, találkozók, tehetségkutató rendezvények létrehozásához;

Az Egyesület működésének, szolgáltatásainak és beszámolóinak nyilvánosságát a székhelyén való kifüggesztésével és a székhely Cziffra György Művészeti Iskola honlapján biztosítja. Az Egyesület nem zárja ki, hogy tagjain kívül más is részesülhessen szolgáltatásaiból. Az egyesület nonprofit jelleggel működik, nem alapítható gazdasági tevékenység céljára. Az egyesület az egyesületi cél megvalósításával közvetlenül összefüggő gazdasági tevékenység végzésére jogosult. Az egyesület vagyonát céljának megfelelően használhatja, vagyonát nem oszthatja fel tagjai között, és a tagok részére nyereséget nem juttathat. Az Egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt. Közvetlen politikai tevékenységnek minősül a pártpolitikai tevékenység, továbbá országgyűlési képviselői, megyei, helyi önkormányzati választáson jelölt állítása. Az Egyesület pártoknak támogatást nem nyújt, azoktól támogatást nem fogad el. Az Egyesület működése nyilvános, szolgáltatásait bárki megkötés nélkül igénybe veheti.

Unisono Művészeti Egyesület

65500037-31033439-53000004

(Takarékbank Zrt.)